Yin/Yangyoga Workshop

med Barbara Lörincz
Lördag 27 feb kl 11-16 
Investering : 800 kr


Workshopen nyanserar dem olika motsatserna som skapar balans i livet
Workshopen är en kombination av Dynamisk Yangyoga, Qigong, Yin Fascial Yoga och Mindfulness och fascial frisättning med tennisbollar.
 
När vi har balans mellan yin och yang uppstår harmoni, i vårt sinne, kropp och liv. Då livet är dynamiskt uppstår ibland obalanser och den ena kraften dominerar för mycket. Ett exempel är att vi lever i ett överaktivt samhälle där Yang dominerar och tenderar till utbrändhet och stress. Lika väl kan Yin ta över och medföra passivitet och depression. Därför är det viktigt att vi lär oss använda dessa krafter och hitta balansen mellan dem. Yin och Yang är ständigt i rörelse och existerar inte utan varandra. Workshopen erbjuder dig verktyg du kan ta med dig i vardagen.

Program:
11.00-13.00 Yoga
13.00-14.00 Lunch
14.00-16.00 Yoga

Din guide på denna magiska resa är Barbara Lörincz
Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djup liggande strukturer; såsom bindväv (Fascia), leder, ligament och inre organ.
 
Dynamisk Yang Fascial Yoga är en mer aktiv, fysiska asana-sekvenser, baserad på Hatha och Vinyasa Yoga, samt Qigong. Inspirerad av cirkulär rörelsemönster som arbetar med hela kroppen.Denna form av yoga optimerar livskraften i hela kroppssystemet. Denna yogadel ger även styrka och rörlighet hos muskulaturen på ett mer mjuk och skonsamt sätt och använder andetaget som våra rörelsers rytm.

Fascia är ett nätverk av bindväv som förbinder alla muskler, ben, blodkärl, nerver och organ, så det skapar ett starkt sammanvävt nätverk i kroppen. Det är som en matrix som omger hela kroppen och är kroppens stödvävnad. Problem kan uppstå när dessa vävnader fastnar ihop som orsakas av dålig hållning, stress, repetitiv rörelse, operation eller skada. Myo Fascial Release-tekniker är ett utmärkt komplement till all annan form av träning och kan vara användbar för att hjälpa till att öka rörelseomfång, minska smärtan, frigöra stress och hålla fascian frisk.
Själv-myofascial release skulle kunna kallas en “yoga massage” med tennisbollar och yogablock. Det är mycket effektivt med att släppa spänningar, frigöra trigger-punkter, få igång kroppens flöde och cirkulation.

Frigörande, stärkande & avslappnande!Inga förkunskaper krävs. 

MAX 8 deltagare på plats i studion, men du kan också välja att vara med hemifrån ONLINE via datorn.
Anmälan är bindande läs mer i våra Medlemsvillkor och regler