Massage på Limhamn

 
Varje behandling är unik och anpassade efter kunden behov och inkl samtal samt övningar att ta med hem.


580kr per session á 45 min - massageterapeut Daria
770kr per session á 55 min - massageterapeut Barbara
1150kr per session á 90 min - massageterapeut Barbara

Hitta hit:
Du hittar oss i centrala Limhamn på Linnégatan 26, Malmö.

Om Barbara

Barbara blandar de olika stilarna av massage så som svensk klassisk, djupgående och kopping från dina önskemål samt vad hon ser att just din kropp behöver.  Läs mer om de olika stilarna lite längre ner på sidan. 

Barbara erbjuder nu även lymfmassage. Varje session är 90 min och denna unika behandling kostar 1150kr inkl förslag på egenvård. 

Lymfmassagen bokas via mail: info@myyogaroom.se

Om Daria
Daria är certifierad massör enligt Branschrådet Svensk Massage och utbildar sig till Medicinsk Massageterapeut. Hon kombinerar svensk klassisk massage med en mer terapeutisk massage, som behandlar, förebygger och motverkar muskelspänningar som annars kan orsaka skador eller smärta. Här använder Daria även stretch om det behövs. Denna behandling kan vara väldigt effektiv vid t.ex. stelhet, värk och spänningar i musklerna, svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation, muskelknutor och som allmänt avslappnande. Varje massagebehandling är personligt anpassad och rekommendationer kring stretch och hemövningar får man vid behov efter behandlingen.

Läs mer om de olika stilarna av massage här: 

Svensk klassisk massage fokuserar på kroppens mjukdelsvävnader. Det betyder att man trycker och töjer på hud, bindväv, muskler, senor, ligament, lymfkärl och blodkärl.
Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men ger även effekter som t.ex. ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin - det så kallade "lugn- och ro-hormonet". 

Deep tissue massage är avsedd att lindra svåra spänningar i muskler och bindväven. Denna typ av massage fokuserar på de djupliggande musklerna. Deep tissue massage rekommenderas ofta till dig som upplever konsekvent smärta, är tung fysisk aktivitet eller har en  fysisk skada. Det är inte ovanligt för mottagare av djup vävnad massage för att få sin smärta ersätts med en ny muskelvärk för en dag eller två. Djup vävnad arbete varierar kraftigt.

Koppning är en alternativ medicinsk metod där vakum används för att lyfta upp hud och bindväv. Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Genom att använda koppning skapas ett undertryck som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven.

Lymfmassage består av en kombination lätta, mjuka rörelser i lymfnodernas riktning. Genom lätta strykningar och tryck vill man få lymfan att flöda, och detta kombineras med djupandning och några djupare grepp för att lösa upp fibroser eller stopp. 

Lymfsystemet är en del av människans reningsverk; det befriar bindväv från slaggprodukter som döda celler, bakterier, virus och andra patogena organismer. Ett dåligt lymfflöde och stagnerande lymfvätska kan vara orsak till olika sjukdomar. 

En behandlingstyp som passar alla men speciellt dig som har någon typ ödem, primärt eller sekundärt efter tex operation, lipödem, fibromyalgi, restless-leggs, stress, ångest, trötthetssyndrom, hormonell obalans eller allmän känsla av att vara svullen. Trögt lymfsystem, ödem och stockningar orsakas bland annat av stress, operationer, borttagning av lymfkörtlar i samband med cancerbehandling, ärrvävnad från gamla skador, hårt träning, inaktivitet, hormonella obalanser, kost eller mediciner som kroppen inte hinner rensa ut. Det kan även vara medfött.