YinYoga Grundutbildning Modul 2

- Yogalärarutbildning Malmö med Barbara Lörincz


Modul 2 - Yinyoga och Myofascial Release
Investering: 4900kr


Grundutbildningen i YinYoga är en övergripande utbildning som kan studeras i två steg som sammanlagt ger en heltäckande 50 timmars Grundutbildning i YinYoga. Du kan välja att bara gå modul 1 men du behöver ha gått modul 1 för att kunna gå modul 2.

 • Modul 1 - Grundutbildning - den anatomiska kroppen 25tim, läs mer om modul 1 här
 • Modul 2 - Grundutbilning - Yinyoga och Myofascial Release 25 tim


Yinyoga grundutbildning Modul 2  - Yinyoga och Myofascial Release 
Modul 2 är en djupgående utbildning om den minst sagt spännande fascians koppling mellan kropp och själ. Här får man möjlighet att resa in i den viktiga och betydelsefulla fascians ibland mystiska värld eftersom fascian, eller bindväven som den också kallas, i princip omsluter allt i vår kropp.


Bindväven är av avgörande vikt för våra muskler, starkt kopplat till välbefinnandet, och som dessutom ger kroppen dess utseende och stabilitet. Genom olika kraftfulla tekniker kan man inte bara lösa upp spänningar och stelhet, utan även minska stress och smärta som blivit allt vanligare i vårt västerländska samhälle.

Myofascial frisättning är ett inte bara ett starkt terapeutiskt verktyg, utan bygger också på en teknik som passar utmärkt att kombinera med yogaträningen. Fokus ligger här på bindvävshälsa, rörlighet samt att komma i kontakt med sig själv och sina känslor genom att få igång flödet mellan kropp och sinne.

Self Myofascial Release
Genom att använda sig av olika verktyg som bollar, blocks, och olika somatiska rörelser finns det en avslappningsmetod för muskelfascian som man själv kan använda sig av. Med en kombination av tryck och rörelser kan spänningar minskas och rörligheten öka i både bindväv och muskler, och genom att tillämpa enkla medvetna självmyofasciala frisättningstekniker kan vi hitta vanliga problemområden och triggerpunkter i kroppen.

Förutom föreläsningar och övningar, som kan gynna deltagare i yogaklassen, kommer här att ges de verktyg som behövs för att använda myofascail release, oavsett om det handlar om praktik inom en terapeutisk miljö, eller som ett bra komplement till andra behandlingar.

Förutom att diskutera den senaste vetenskapliga forskningen om fascian kommer vi att undersöka dess funktion och dysfunktion i samband med olika terapeutiska yinyogatekniker.
(För att delta i Modul 2 behöver man ha gått Modul 1).


Genom föreläsning och praktik lär du dig:

 • Huvudkomponenterna i fascia och vad fascia består av.
 • Fascian hälsa, hur du håller din fascia frisk, hydrering, medveten kontakt till Fascian.
 • Hur fascia kan förändras och vanliga dysfunktioner.
 • Läran om de myofasciala linjerna (även kända som Anatomy Trains av Tom Meyer).
 • Allmänna myofasciala frisättningstekniker med tennisbollar och andra props, kontraindikationer och mål.
 • Över 25 specifika tekniker för varje område av kroppen, med modifieringar för var och en. Integrerat med yinyoga positioner.
 • Hur man integrerar myofasciala frisättningstekniker som komplement i en yogaklass.
 • Sekvensering av en klass med myofascial frisättning i kombination av yinyoga och andningsövningar. Tema, syfte, målgrupp.

Beskrivning av Yinyoga:

Yinyoga är en lugn, meditativ yogaform som bidar till inre stillhet, fysisk och mental balans samt hjälper till med att lösa upp spänningar i kroppens djupliggande strukturer. Yinyoga har sitt ursprung i kinesisk medicin. Positionerna är enkla och utförs liggande eller sittande. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djupliggande strukturer såsom bindväv (Fascia), leder, ligament och inre organ. Yinyoga ger en ökad rörlighet och smidighet, men bidrar även till ett friare energiflöde (qi) i kroppen, genom stimulering av meridianarena (energikanalarena) i kroppen. Yinyoga påverkar och stödjer parasympatiska nervsystemet och vagus nerven. Yinyoga hjälper till att motverka smärta, stress och spänningar.  

Obligatorisk litteratur:

 • Utbildningskompendium som ingår samt digitalt material
 • Bernie Clarks ”The Complete guide to Yin yoga”

Rekommenderad litteratur:
 • Sarah Powers, ”Insight yoga”
 • Thich Nhat Hanm ”The miracle of Mindfulness”
 • Tom Myers “Anatomy Trains”
Lärare: Barbara Lörincz grundare för Yoga Yinasa, Auktoriserad med E-RYT 500 timmar Yoga Alliance
Efter utbildningen erhålls ett diplom på 25 timmar i YinYoga Grundutbildning- modul 1, digitalt utbildningsmaterial  ett utbildningskompendiumet.


NÄRVARO

För att bli godkänd på enligt de riktlinjer som gäller för Yoga Alliance krävs 100% närvaro på samtliga lektioner.

Vid sjukdom finns (vid uppvisade av sjukintyg) möjligheten att ta igen de missade timmarna vid nästkommande kurstillfälle. I övriga fall av frånvaro utan sjukintyg görs en individuell bedömning av möjligheten att ta igen missade timmar, utifrån rådande omständigheter och i mån av plats.Studion hittar du i hjärtat av Limhamn, Malmö.
För mer info ang anmälan och studion kontakta: info@myyogaroom.se 
För frågor ang materialet kontakta: Barbara 
Anmälan är bindande läs mer i våra Medlemsvillkor och regler