Somatic Moves Grundkurs - Limhamn

Kursstart: tisdag 29 aug kl 17:30-18:30

Somatic Moves handlar om att röra kroppen på ett naturligt och frigörande sätt. När kroppens leder rör sig cirkulärt, mjuknar muskler och spänningar i kroppen, och det skapar en väldigt "levande" kropp. Vi går metodisk genom kroppen från fötterna till huvudet, och ner igen, varvar stora rörelser med små vilket hjälper kroppen till att släppa muskelspänningar och stress samtidigt som att tempot följer hjärtfrekvensen vilken hjälper oss att kommer ner i varv mentalt. Under kursens gång lär du dig att identifiera vart spänningarna sätter sig i just din kropp och ger dig sen simpla men bra tekniker som du kan använda när som helst du behöver det. Det blir som en självhjälps terapi/massage. Vi använder ordet "Somatic Moves" då vi endast fokuserar på kroppen och inte kombinerar samtal. Varje tillfälle avslutas med möjligheten till att skriva (journaling) som ett alternativ till Shavasana vilket jag varmt rekommenderar dig att testa, så ta med dig en bok att skriva i samt en penna.  

Denna grundkurs vänder sig till dig som har upplevt perioder av press och kanske gått igenom en utmanande period. VIKTIGT,: för dig med en  klinisk diagnos rådgör först med din terapeut/läkare.


Lite mer om Somatic Embodyment:
Somatic Embodiment är en terapiform som hjälper många människor genom trauma och PTSD. Mjuka, naturliga fysiska rörelser "tinar upp" stress och starka upplevelser i kroppen och skapar en upplevelse av rymlighet och lugn i din kropp och ditt sinne. Somatic Embodiment kom till, efter forskning omkring hur vilda djur hanterar stress.

Sagt om Somatic terapi:
"Genom Somatisk rörelser kan fysiska spänningar och låsta reaktioner lösas upp. När kroppen får denna möjlighet och den tid som behövs aktiveras dess inneboende förmåga till läkning, precis som kroppen läker fysiska sår om den inte hindras. Metoden innebär en balansering av nervsystemet på flera nivåer vilket leder till bättre balans i känsloliv och möjlighet till större inre trygghet och förbättrad livskvalitet"

Behöver du komma i kontakt med licencerade somatic terapeauter kan du kontakta dem på seforeningen.se

Kursen har 5 tillfällen, tisdagar kl 17:30-18:30
Yogalärare: Anja Eriksson

Investering: 1150 kr


Studion hittar du i hjärtat av Limhamn, Malmö.

För mer info kontakta: info@myyogaroom.se
Anmälan är bindande läs mer i våra Medlemsvillkor och regler
Missat pass kan tas igen på ordinarie schema.
Självklart kan alla våra kurser betalas med friskvårdsbidraget.