Yoga, vetenskap och forskning – 15 h Certifieringsutbildning
med Sara Hoy

26-27 September 

Investering: 3 800 SEK 

BOKA DIN PLATS HÄR

AY5A7839_malinwittig 1jpg


Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det ”bara” en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa? Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan ge bland annat en ökad stresstålighet, hjälpa vid depression och oro och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken och långvarig smärta i den nedre delen av ryggen. Yoga kan göra dig stark i både kropp och sinne, både för att den innehåller fysisk aktivitet men också för att den inrymmer återhämtning för stressreducering och mental effektivitet. Men exakt hur, vad och varför – det får du reda på under den här utbildningen.

Samtidigt som forskningen visar på många av yogans fördelar florerar det många påståenden inom yogans värld som tåls att tas med en stor nypa salt och rena felaktigheter förekommer. Här får du veta hur du skiljer mellan vad som är vetenskapligt och pseudovetenskapligt.

Till sist tittar vi på hur ett evidensbaserat förhållningssätt till att praktisera och undervisa yoga skulle kunna se ut.  

Vad och för vem? Helgen är en fördjupning i yoga utifrån ett vetenskapligt perspektiv och är till för dig som är yogaentusiast och/eller antagligen personlig tränare, yogalärare, fysioterapeut, instruktör eller liknande. Du bör ha erfarenhet av yoga. 

Kursinnehåll på 15 timmar:

 - En fördjupning i forskning på yoga kring fysiska och mentala aspekter samt hur dessa är relaterade till hälsa
- Hur du kan applicera ett vetenskapligt förhållningssätt i din egen yogapraktik eller/och i din undervisning och coaching 

Material som ingår:

- Kurshäfte
- Certifieringsdiplom


Datum & Tider:
Lördag 26 sept kl  9-16
Söndag 27 sept kl 9-16

Plats: My Yoga Room , Linnégatan 26, Limhamn Malmö