Lärare

Lisa Hamre

Biografi: Kommer från Göteborg och bor nu på Limhamn med sin son och hunden Leo. Driver studion som öppnade dörrarna augusti 2016.

Yogabakgrund: Började undervisa yoga i Göteborg på studentgymmet Fysiken när jag var 20 år. Idag tillhör jag Global Yogas utbildningsteam där jag utbildar nya yogalärare samt anatomi och assisteringsteknik. Just nu vidareutbildar jag mig hos Yoga Medicine av Tiffany Cruikshank.

Undervisar i studion: Allt :-) Yoga Basic, Yoga Flow, Yin/Restorative, Yoga Gentle, SeniorYoga, GravidYoga och MammaYoga. Min specialitet är PT Yoga, där jag hjälper mina klienter med allt från rehabilitera skador, utveckla sin teknik och rörlighet.

Mina klasser är: Blandade med anatomi, lekfullhet och mindfullness. Kroppen är fantastisk och jag vill att du som kommer på mina klasser får alla verktyg för att kunna röra dig obegränsat.


Sara Thorman

Biografi: Jag är uppvuxen på en gård i Blekinge, och bor nu på Limhamn med sambo och busiga vovven Vilja. Jobbar som IT-konsult i Malmö. 

Yogabakgrund:  Träning av alla dess slag har alltid varit ett viktigt inslag i mitt liv, och jag började yoga lite sporadiskt som komplement till annan träning. När sen Lisa öppnade studion blev jag helt såld, och yogan gick från komplement till favoritsyssla. Så när möjligheten kom att gå en grundutbildning i yoga, våren 2018, var det ett självklart val!  

Undervisar i studion: Yin/Restorative, Yoga Basic och Yoga Flow. 

Mina klasser är: Mjuka, men gärna lite fysiskt utmanade. Förhoppningsvis lämnar du studion med en lugn och positiv känsla inombords efter avslutad klass.


Manouk van der Meulen   *Teach all classes in english.

Biography: Born in Rotterdam in 1961. Originally trained as an actor I started to use yoga as an important tool in my career. After much travelling around the world I finally found peace and harmony in Skumparp -‘på landet’- where I live with my husband Tony and my dog Spacey.

Yoga Background: Been practicing yoga since 1980, certificated Yoga teacher at the International Yoga Alliance and have explored many different styles like, Hatha Yoga and Iyengar Yoga in Amsterdam. Ashtanga Yoga in the USA and at ‘The Life Centre’ in London, where I  was trained by the best British teachers, in Sweden I mainly worked with Vinyasa and Bikram Yoga.

Teaches the studio: Yoga Basic and Yoga Gentle.

My classes are: In my classes I approach the asana postures in a simple, though powerful way. We want to bring out effectively the beautiful benefits Yoga gives. Creating a joyful dynamical class were we freely explore our practice, staying in integrity with our body, expanding our strength, flexibility, and mind-fullness. We work with refining alignments, balance postures, and using the breath in a sufficient way so we are unlocking the body, and deepening our Yoga experience


Lena Arstam
Biografi: Född i Malmö, bor i Malmö och arbetar även på Musikhögskolan i Malmö. Reser gärna bort och ofta till Indien.

Yogabakgrund:  Började praktisera yoga för 15 år sedan i en liten yogastudio och fortsatte av ren nyfikenhet med en yogalärarutbildning på Nordiska Yogainstitutet. Har haft öppna klasser och kurser i Viryayoga, Hathayoga, gravidyoga och senioryoga. Har studerat yogafilosofi för Dr Douglas Brooks och även deltagit i pilgrimsresor i Indien tillsammans med Dr Brooks.

Undervisar  i studion: Yoga Basic

Mina klasser är: Lugna och metodiska med mycket teknik och några visdomsord. Jag vill att mina klasser ska präglas av lekfullhet och allvar, att det krävs lite ansträngning men syftet med min yoga är att må bra.

Daniel Werthén 

Biografi: Uppväxt på Limhamn och bor numera i Vellinge tillsammmans med fru, två barn (18 och 21 år) samt hund. Jobbar som snickare i eget företag.

Yogabakgrund: Jag började med yoga 2013 på grund av förslitningar i mina knän och kände genast stor skillnad. Sedan dess har jag yogat regelbundet och 2017 gick jag yogalärarutbildning hos Global Yoga med Lisa som lärare.

Undervisar i studion: Yoga Basic, Yoga Flow och Yoga för stela män.

Mina klasser är:  Lekfulla, utmanande och kopplade till andetaget.


Cecilia Sjöstrand

Biografi:  Har en lång global erfarenhet av ledarskap och personlig utveckling med en stor passion för människor. Jag har under de senaste 17 åren arbetat med ledare och ledningsgrupper globlalt.Idag driver jag mitt egna företag och arbetar med utveckling av grupper och organisationer som helhet med att skapa hållbara förändringar. 

Yogabakgrund:Jag är cerifierad YINYOGA lärare med många års erfarenhet inom den mentala biten, mindfullnes, meditation, förändring etc.

Undervisar i studion: Yin/Restorative och Meditation

Mina klasser är:Lugna medvetna rörelser med andning i fokus, där kropp och tankar blir ett. Vill hjälpa människor att skapa självmedvetenhet så var och en lär sig att lyssna bättre på sina egna behov, därav kunna göra bättre val för sig själva.


Cecilia Hedman

Biografi: Malmöit och lever med min sambo och våra två barn samt hunden Bosse. Arbetar även som Medicinsk Massageterapeut i eget företag.

Malmö har sin charm men jag packar gärna ofta med mig hela familjen till stugan utanför Torekov och tankar frisk luft och njuter av stillheten vid havet.

Yogabakgrund: Har praktiserat yoga i snart 15 år och testat en del olika stilar och former, världen runt. Min kropp har alltid behövt den stretchiga delen av yogan men jag är mycket fascinerad av andetagets grundande kraft och meditation.

Fann MediYogan 2009 och gick min första utbildning till lärare. MediYogan och dess terapeutiska övningar använder jag mig gärna av när jag arbetar som Massageterapeut.

Är även utbildad i barnyoga, gravidyoga och migränyoga.

Undervisar i studion: MediYoga och barnyoga

Mina klasser är: Lugna, inkännande och gärna med vacker musik och mantran.

Men tjuvlyssnar man utanför en barnyogaklass kan det vara tvärtom stundtals. Då är det mycket bus och skratt och jag tillsammans med barnen förvandlar salen till en magisk fantasivärld!


Ewa Hagert

Biografi: Bor i Bunkeflostrand med sambo och hund och har två utflugna döttrar. Arbetar som kundchef på digital byrå i Köpenhamn.

Yogabakgrund: Började yoga för 6 år sedan under en långresa i Thailand. Blev helt såld då yogan snabbt förbättrade en ständigt värkande rygg och gav ro i sinnet. Utbildad i Yin Yoga 100hr 2016 och Vinyasa Flow 200hr 2018. Har studerat för Rachel Bråthen och Lara Heimann på Island Yoga, Aruba (Yoga GirlÒCertified Teacher), samt för Jade Wood på Oasis Yoga, Thailand. Certifierad av Yoga Alliance (200 RYT).

Undervisar i studion: Yoga Flow.

Mina klasser är:Stunder att landa i nuet, med närvaro av andetaget kopplas kropp och sinne samman. Blandning av styrka och mindfulness i inspirerande och utmanande flöden, med möjlighet till variationer för den som vill mer. Vi använder positioner för att lära känna och komma djupare in i vår kropp, istället för tvärtom


Johanna  Nordmark

Biografi:

Yogabakgrund: Jag hittade till yogan i en period av mitt liv då jag sökte efter någonting "mer". Första klassen jag tog var en bikramklass. Jag tyckte det var förfärligt varmt och jobbigt men jag gav mig inte och kom tillbaka redan nästa dag. Jag började snabbt känna yogans effekter och har sedan dess fortsatt yoga dagligen. Efter några år upptäckte jag också andra typer av yoga och nu uppskattar jag att blanda olika yogaformer, samt mantran, pranayamas och meditation för att öka mitt medvetande, livskraft och få större klarhet. Världen vi lever i idag är full av distraktioner men yogan hjälper mig att hålla fokus, sinnet lugnt och klart och kroppen hälsosam, att hitta min fulla potential och att njuta mer av livet.

Undervisar i studion: Yoga basic & Yoga Flow
Mina klasser är